#29 Terug naar huis

Het toeristenbureau belde de Nederlandse ambassade. Het was weekend, en de ambassade was gesloten. Ondanks dat wist het toeristenbureau iemand van de Nederlandse ambassade te bereiken. Dit wisten ze echter niet aan mij duidelijk te maken.

Na een tijdje kwam er een lichtelijk gestreste vrouw bij mij staan. Met een bezorgde blik sprak ze me aan in het Nederlands. ‘Ben jij Albert?’ 

‘Ja klopt’ zei ik verbaasd dat ze mij aansprak in het Nederlands

‘Ik ben van de Nederlandse Ambassade’ zei ze terwijl ze me onderzoekend aankeek. ‘Ik ben er om jou te helpen’

En dat heeft ze gedaan. De rest van de middag is ze bij mij gebleven totdat ze mij op de trein zetten richting mijn broer in zuid Portugal. Daarnaast heeft ze mij een maaltijd gegeven, slippers die pasten voor mij gekocht. Dit alles terwijl ze bijna constant aan het bellen was met mijn moeder en broer. Ze heeft mij op de trein gezet en heel duidelijk gemaakt waar ik moest uitstappen.

Toen ik uitstapte op Funcheira zag ik niet direct bekenden. Het station was zo verlaten dat ik even bang was dat ik verkeert zat. Plots verscheen mijn broer uit één van de wagons. Hij zag me, en we liepen op elkaar af. Voordat ik kon vragen waarom hij uit de trein kwam omhelsde hij me.

‘Ik was bang dat je niet zou uitstappen’ zei hij opgelucht.

Toen mijn broer mij eindelijk zag herkende hij me bijna niet. Mijn kleding was vreemd geweest. Mijn kapsel was vies en lang en ik was veel magerder dan hij me kende. Maar het grootste verschil was de manier waarop ik uit mijn ogen keek. Alsof ik een ander persoon was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.