# 11 Skunk

Vanaf Madrid was ik doorgereisd naar Lissabon, deels met bussen en deels liftend. Die avond had ik mijn backpack achtergelaten in de auto van een paar meisjes waarbij ik gelift had. Dit had ik gevraagd omdat mijn schouders overbelast waren geweest.
Het idee was om eerst een hostel te vinden en daarna mijn tas weer op te halen. Dat mocht ook de volgende dag.

Maar de slaapplek had ik niet kunnen vinden. Alles was of te duur, of al bezet. Ik zat natuurlijk midden in het hoogseizoen. Uit frustratie had ik besloten om weer de hele avond wakker te blijven.

Bij een mooi uitzicht punt stonden bankjes vanuit waar de lagere delen van Lissabon bewondert konden worden. Een van die bankjes was bezet door een groepje jongens. Met hen raakte ik aan de praat, want ze waren een joint aan het roken, en daar had ik wel zin in.
Ze zeiden dat het niet een normale joint was, maar dat deze met skunk was gerold. Ze zeiden dat het heel heftig was, en vroegen of ik het wel wou proberen.

Op dat moment had ik nog nooit van skunk gehoord. De jonge vertelde dat het een soort van sterke wiet was, en dat ik het mocht proberen. En dat wou ik wel. Hij draaide voor de gelegenheid een nieuwe joint met skunk. Hij nam eerst zelf een flinke heis, waarna hij hem aan mij gaf.

Omdat ik het nog nooit geprobeerd had, besloot ik een enkel klein hijs te nemen. Nooit had ik gedacht dat die ene kleine hijs mijn wereld totaal op zijn kop zou zetten, en mij jaren ziek zou maken.

Nu heb ik genoeg slechte keuzes gemaakt in mijn leven. Maar de keuze om die avond skunk te roken spant toch echt de kroon.

In verhouding met wiet heeft skunk een veel hoger THC gehalte. THC geeft een psychedelisch effect, wat in grote hoeveelheden ook hallucinaties kunnen veroorzaken. Skunk staat erom bekend dat het psychoses kan starten. Achteraf weet ik vrij zeker dat skunk bij mij een psychose heeft gestart.