# 5 Couchsurfen in Madrid

Vorige hoofdstuk #4

Achteraf zou ik deze dag beschrijven aan meerdere psychiaters en psychologen. Achteraf zouden de gebeurtenissen van die dag in Madrid de eerste duidelijke tekenen van psychose zijn.

 Het doel van deze zomervakantie was om me broer op te zoeken in zuid Portugal. Hij zat al een paar maanden in het en na grootste ecodorp van Europa, Tamara. Het idee was om naar hem toe te liften en daar een tijdje te blijven.

Een paar dagen nam ik rust in Tony ‘s flat voordat ik met de bus naar Madrid ging. In deze tijd wist ik een couchsurf adres te regelen in Madrid.

 Het couchsurf adres bevond zich in het centrum van Madrid. Bij een prachtig appartementengebouw belde ik aan. Binnen moest ik opnieuw aanbellen bij het betreffende appartement.

‘Kom binnen’ zei mijn host gehaast. Het was een Spaanse man van in de 40 die duidelijk regelmatig naar de sportschool ging. Hij hield kennelijk ook van tattoos.

‘Dankjewel’ zei ik beleefd en deed drie stappen naar binnen.
‘Oh nee! Doe je schoenen uit!’ zei hij gepanikeerd.
Zonder te laten blijken dat ik geschrokken was, deed ik mijn schoenen uit en ging ik rustig op de bank zitten.
‘Nee! Zij hij weer gepanikeerd en ik stond weer op. ‘ Ga niet over deze lijn’ zij hij terwijl hij een lijn uitbeelde met zijn zaaiende armen.
Staand volgde ik zijn commando’s maar gewoon op.

 Uiteindelijk heb ik hem, zonder hem verder te leren kennen, hem geholpen zijn woonkamer op verschillende manieren in te richten.

 Hij plofte neer op de net geplaatste bank. ‘gaat het?’ vroeg ik hem beleeft.
Hij blies overdreven veel lucht uit, en ademde diep in. Eindelijk kalmeerde hij een beetje.‘Ik heb drie banen’ zei hij met grote handgebaren ‘Als uitsmijter, in de bouw, en als drugsdealer.’ Daar was ik wel door geïntimideerd. Maar ik dacht zoiets als “ Als ik gewoon rustig blijf is er niets aan de hand.

Al snel was hij uitgepraat.  ‘Ik ga een dutje doen.’ Zei hij stellig ‘Dus ga rondlopen in Madrid.’ In gebiedende wijs enkelfout ging hij verder ‘Vanavond gaan we drinken.’
Ik begon te vermoeden dat deze man gewoon een drinking buddy zocht. ‘Ik heb hier Alcohol. Breng mij een zak ijs en twee liter cola. hij dacht even na ‘en chips.’

‘Prima, één zak ijs, twee liter cola en een zak chips’ herhaalde ik.

‘Ik zie je hier weer om vijf uur’ gebood hij, en werkte mij het appartement uit.

Volgende hoofdstuk #6 Paniek!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.