# 2 Feesten in Barcelona

Drie maanden daar voor. Juni 2009.

Met mijn achterhoofd op de bar werden er twee flessen sterke drank in mijn mond gegoten. De barman pakte mijn hoofd en hield mijn mond dicht om mijn hoofd vol drank eens flink te schudden. Toen ik overeind kwam juichten de feestgangers mij toe.

Dit was het soort feest dat ik alleen in films had gezien. Het was een pool-party bij een grote villa, in een buitenwijk van Barcelona. Een DJ draaide opwekkende muziek, waar mooie meiden in bikini’s levendig op dansten. Nog nooit had ik zo goed gefeest.

Even later raakte ik aan de praat met een man die er uitzag als een rockster. ‘dude you look like a rockstar’ zij ik tegen hem. Hij keek me even heel verbaasd aan en zij ‘I am a rockstar!’.
Op dat moment geloofde ik hem. Of hij dat maar zei of werkelijk was, ben ik nooit achter gekomen. Het klopt wel bij de sfeer die er hing.

Het is vreemd om terug te denken aan deze dagen. Het was alsof ik een ander persoon was. Een stoerdere variant van mezelf. Ik voelde mij ook als een rockster. Ik kon de wereld aan.

Het was het jaar geweest waarin alles goed was gegaan. Mijn cijferlijst van mijn studie zag er goed uit, fysiek was in topvorm en sociaal was ik erg actief.

Aan het begin van de zomervakantie was ik met mijn duim omhoog bij een tankstation gaan staan. Door te liften en te wild kamperen kwam ik een paar dagen later aan in Barcelona. Daar zou ik een paar dagen blijven, om vervolgens door te rijzen naar Portugal. Het doel van mijn reis was om mijn broer op te zoeken in het zuiden van Portugal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.