Waarom ik mensen wil helpen met hun psychose.

Het is het geen dat ik in mijn eigen herstel gemist had. Ervaringsdeskundigheid. Iemand die wist wat ik meemaakte en mij kon helpen fouten te voorkomen die ik nog zou maken. In tien jaar tijd heb ik nooit een ervaringsdeskundige gesproken die mij verder kon helpen. Ik sprak psychiaters en psychologen, maar daar heb ik mij nooit zo begrepen door gevoeld.

Gelukkig had ik een goede vriend die ook een psychose heeft gehad. Daar heb ik mij enorm aan op kunnen trekken. Dat gun ik iedereen die een psychose heeft gehad en daarom stel ik mij beschikbaar.

Een psychose gehad

Door een unieke combinatie van ervaringen en vaardigheden kan ik iets kan bieden wat maar heel weinig mensen kunnen bieden. Voor mijzelf kwam ik er achter dat:

  • Ik heb een psychose gehad. Dit was niet zomaar een lichte psychose, maar een 5 maanden lange psychose. Daarnaast heb ik ook een terugval meegemaakt.
  • Ik ben ondanks alles volledig hersteld en ik kan vertellen hoe ik dat gedaan heb.

In combinatie met

  • Al 2 jaar bezig zijn met het schrijven van een boek over psychose
  • Men vindt dat ik goede sociale vaardigheden heb
  • Een passie voor ondernemen.

Omdat ik deze dingen al ‘in the pocket’ had kwam ik op het idee om mensen te helpen die een psychose hebben gehad. De bedrijfsnaam die ik daarbij vond was PsychoseHulp.

Niet in de crisishulp of initiële psychose

Nu moet ik toegeven dat ik geen opleiding heb gedaan als ervaringsdeskundige. Omdat ik geen opleiding heb ben ik ook niet bevoegd om in een crisissituatie te helpen aan de opvang van de initiële psychose. Dat is ook niet waarop ik mij wil richten. Dit is iets waar ik mij geen expert in voel, omdat ik toen ik een psychose ervoer daar geen controle over had. Waar ik wel controle over had was het herstel proces na de psychose.

Hoe ik herstelde van een psychose

Nu moet ik toegeven dat ik geen opleiding heb gedaan als ervaringsdeskundige. Omdat ik geen opleiding heb ben ik ook niet bevoegd om in een crisissituatie te helpen aan de opvang van de initiële psychose. Dat is ook niet waarop ik mij wil richten. Dit is iets waar ik mij geen expert in voel, omdat ik toen ik een psychose ervoer daar geen controle over had. Waar ik wel controle over had was het herstel proces na de psychose. Daarmee stopte de psychose.

Nadat deze crisis voorbij was kreeg ik een stuk minder zorg, waardoor ik er uiteindelijk voor koos om zelf de literatuur in te duiken om op zoek gegaan naar oplossingen waar ik op dat moment mee kampte…

Zelfhulp onderwerpen kunnen iedereen verder helpen

In zelfhulp boeken vond ik manieren om mijn leven beter te maken. Het hebben van een ochtendritueel, het aanmaken van nieuwe gewoontes, het afleren van slechte gewoontes, efficiënt met de dag omgaan, gezond eten, sporten, mindfulness en meditatie zijn voorbeelden waar ik intensief mee bezig ben geweest.

Het is mijn overtuiging dat de genoemde onderwerpen iedereen verder kan helpen. Dit geldt dus ook voor mensen die een psychose hebben gehad. Omdat ik hier zoveel mee bezig ben geweest ben ik er van overtuigd dat ik deze tools kan uitleggen aan anderen.

Het is veel informatie

Nu kan ik mij voorstellen dat veel mensen hetzelfde probleem hebben als dat ik had. De hoeveelheid mogelijkheden zijn eindeloos en wat werkt nu echt?

Toen ik begon met het lezen van zelfhulpboeken las ik snel een aantal boeken achter elkaar en deed nauwelijks de oefeningen die er in stonden. Na ruim een jaar kwam ik er achter dat dit niet werkte en dat het beter was om de beste boeken meerdere keren te lezen.

Daarom PsychoseHulp

En zo heb ik in mijn carriere als psychose herstellende veel geleerd over het herstellen van een psychose. En daar kan ik anderen over vertellen. Met psychosehulp bied ik een-op-een gesprekken en dagbesteding aan die gericht zijn op het leren omgaan met een psychose. Vind meer informatie op mijn nieuwe site, psychosehulp.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.