Waarom ik mensen wil helpen die een psychose hebben gehad.

Nog steeds is er veel onbegrip op over psychoses. Het doet me gewoon zeer te zien dat de meeste mensen niet goed herstellen van een psychose. Dat vind ik erg jammer, want ik weet uit eigen ervaring dat het kan!

Ik heb een psychose gehad. Dit was niet zomaar een lichte psychose, maar een 5 maanden lange psychose. Daarnaast heb ik ook een terugval meegemaakt en een zware depressie. Het was geen kattenpis.

Ondanks dat alles ben ik volledig hersteld en ik kan vertellen hoe ik dat gedaan heb.

Omdat ik deze dingen al ‘in the pocket’ had kwam ik op het idee om mensen te helpen die een psychose hebben gehad.

Zelfhulp onderwerpen kunnen iedereen verder helpen

In zelfhulp boeken vond ik manieren om mijn leven beter te maken. Het hebben van een ochtendritueel, het aanmaken van nieuwe gewoontes, het afleren van slechte gewoontes, efficiënt met de dag omgaan, gezond eten, sporten, mindfulness en meditatie zijn voorbeelden waar ik intensief mee bezig ben geweest.

Het is mijn overtuiging dat de genoemde onderwerpen iedereen verder kan helpen. Dus ook mensen die een psychose hebben gehad. Dat weet ik zeker omdat ik zelf deze weg gegaan ben. Omdat ik hier zoveel mee bezig ben geweest ben ik er van overtuigd dat ik deze tools kan uitleggen aan anderen.

Het is veel informatie

Nu kan ik mij voorstellen dat veel mensen hetzelfde probleem hebben als dat ik had. De hoeveelheid mogelijkheden zijn eindeloos en wat werkt nu echt?

Toen ik begon met het lezen van zelfhulpboeken las ik snel een aantal boeken achter elkaar en deed nauwelijks de oefeningen die er in stonden. Na ruim een jaar kwam ik er achter dat dit niet werkte en dat het beter was om de beste boeken meerdere keren te lezen, en de oefeningen te doen en te herhalen.

Daarom dus

Van een psychose kun je prima herstellen. Ik ben daar een levend, publiserend, voorbeeld van. Door de jaren heb ik veel geleerd over het herstellen van een psychose. En daar kan ik anderen over vertellen. Met psychoseavontuur wil ik mensen laten zien dat je van een pychose kan herstellen, en hoe je dat kan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.