Doelloos zijn door keuzestress en de weg naar een doel

Doelloos zijn door keuzestress en de weg naar een doel

Wat is mijn doel? Wat voor werk past het beste bij mij? Je kent deze vragen waarschijnlijk wel, en je weet dat ze lastig zijn om op te lossen. Hier volgt meer over mijn zoektocht, met een hoopvolle afsluiter.

Keuzestress

Een paar weken geleden had ik last van keuzestress. Het leek alsof ik nutteloos bezig was. Ik was aan het rondzwemmen. Ik had vaardigheden geleerd waar ik niks aan zou hebben. Ervaringen die richtingloos leken. Er zit geen lijn in, geen doel. Omdat ik hier tegen aan liep ging ik op onderzoek uit en wat bleek?

“71% van millennials heeft geen werk, of is niet actief betrokken in zijn werk.” (gallup news). Volgens The 2016 Deloitte Millennial Survey wil ongeveer de helft van de millennials binnen 2 jaar een andere baan vinden..

Het belang van een doel, een visie

In mijn nederige mening denk ik dat het er aan scheelt dat de meeste millennials niet weten wat ze willen. Ze hebben keuzestress want er is zo veel mogelijk. Van alle kanten hoor je dat er maar één juiste oplossing is.

Als ik dacht aan de toekomst moest ik dat ene doel weten welke mij zou redden. Dit haalde ik uit meerdere boeken. Bijvoorbeeld, in het boek ‘the 7 habits of highly effective teenagers’ stond “begin with the end in mind” .

Steve Jobs, Operah Winfrey en Pablo Picasso hadden ook een sterke mening voor het hebben van een doel of een visie. Je kent dit soort quotes waarschijnlijk wel:

"Create the highest grandest vision possible for your life, because you become what you believe

Als je rondkijkt op het internet vind je heel veel van dit soort quotes. Zoveel dat ik er er van overtuigd was dat ik ook een doel moest hebben. Ik moest iets hebben van een visie, of tenminste een richting.

Ineens werd dat geloof in twijfel gebracht.

Ik luisterde het boek ‘the subtle arts of not giving a fuck‘ van Mark Manson.  Zijn advies was confronterend:

Life is about not knowing and then doing something anyway.”

Wat hij hiermee probeerde over te brengen is dat het geen zin heeft om alles van te voren te bedenken, maar begin gewoon en kijk waar het schip strandt. Dit staat natuurlijk totaal haaks op het hebben van een doel of een visie. Het hebben van een doel is volgens Mark Manson niet per se nodig.

Het zette een paar weken mijn wereld op zijn kop. Heb ik wel een doel nodig? Ik had hulp nodig van een expert.

Superheld Justin en de weg naar een doel

Mijn vriendin zag een advertentie voor het webinar: ‘stop met solliciteren’ van Justin Junier en ik werd overtuigd om mee te doen. Justin beweerde dat hij een methode had om mijn eigen doel te ontdekken en dat het 100% zou werken en dat het mij een 80% kans zou geven op werk waar ik helemaal tevreden mee zou zijn. Hij overtuigde mij met deze zin.

‘Het kostte mij 7 jaar voor dat ik wist wat ik wou. Je kunt dat natuurlijk ook doen, of met de superhelden methode een shortcut nemen en binnen een half jaar weten wat jij voor werk wilt doen.’

Superhelden.nu

Het klonk te goed om waar te zijn. Ik was sceptisch in het meedoen, maar ik ben nog steeds heel blij dat ik mee heb gedaan.

Het superhelden avontuur

Justin’s methode om jouw doel te achterhalen is om dagelijks een opdracht te maken die je weer iets meer zelfkennis geeft. Ik ben er een half jaar mee bezig geweest en het heeft mij veel inzicht in mijn doel gegeven.

Ook kan ik stellen dat het zin heeft om zo veel tijd in het vinden van je doel te steken, want, het is mij gelukt 🙂 ik heb mijn doel gevonden, namelijk het helpen van mensen die een psychose hebben gehad door middel van dagbesteding en een-op-een gesprekken.

En dat doe ik met PsychoseHulp!

Een gedachte over “Doelloos zijn door keuzestress en de weg naar een doel

  1. Pingback: Waarom je passie volgen slecht advies is – Ander perspectief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.