Ervaringen met gewoon maar een blog starten

StatisMisschien dat je er weleens over nadenkt om een blog te beginnen. Je kunt je dan afvragen en googelen wat daar allemaal bij komt kijken. Misschien dat je na of tijdens die onderzoeksfase tot de conclusie komt dat ‘gewoon maar beginnen’ een goede optie is. Je kunt ook te veel onderzoek toch?

Toen ik met deze blog begon had ik een beetje onderzoek gedaan. Het idee was gewoon te beginnen zodat ik er al doende van zou leren. En dat heb ik nu zes maanden gedaan.

Samenvatting van de statistieken van mijn site

Op 30 januari dit jaar begon ik aan deze blog. Tot nu toe heb ik 175 bezoekers en 376 views gehad. Dat zijn gemiddeld 29.3 bezoekers  per maand. Het verschilde per maand; in april had ik 43 bezoekers en in maart 9. Ik had in totaal 376 views wat mij brengt tot 2.14 views per persoon. Het zijn misschien niet al te veel mensen, maar het lijkt mij genoeg om iets te zeggen over de statistieken.

 

Aantal views per pagina

Hieruit blijkt dat de meeste mensen gaan naar de homepage (159 + 64 views). Mijn beste blogpost ‘vanuit Cambodja editten’ had slechts 14 views. In totaal kreeg ik voor mijn 14 blogposts 112 views. Gemiddeld dus 8 views per blogpost. Ik leer hier van dat de gemiddelde persoon meer interesse heeft voor de homepage van eenanderperspectief dan in de blogspots.

Conclusie

Gewoon maar een blog beginnen is dus niet een geweldige tactiek. Waarschijnlijk was het beter geweest als ik mij meer had ingelezen over het onderwerp. Aan de andere kant heb ik er wel veel van geleerd en toch weer 112 views binnen gehaald.

Verbeterpunten

  • Marketing: Blogpost delen op Facebook aan mijn vrienden was mijn enige vorm van marketing. Als ik het op meerdere manieren had gedaan zou ik meer views krijgen.
  • Betere blogonderwerpen: De blogonderwerpen die ik heb gekozen waren kennelijk nog niet interessant genoeg. Ik moet op zoek gaan naar betere onderwerpen om over te schrijven. Wellicht moet ik het meer hebben over de onderwerpen die ook in mijn boek voorkomen. (bv. liften, psychologie, depressie, opgenomen zijn)
  • Betere titels. ‘vanuit Cambodja editten’ is een interessantere en positievere titel dan ‘druk geweest’. Het blijkt werkelijk dat een goede titel meer views oplevert, en dat is iets waar ik beter op kan letten.
  • Het schijnt dat er genoeg mensen waren die na het lezen van een blogpost doorklikten naar een ander deel van de site. Maar dit zou wellicht nog beter kunnen worden als ik mijn onderwerp meer richt op een doelgroep die interesse heeft in mijn boek.

Belofte

Vanaf nu ga ik minder, maar betere blogs schrijven. Elke maand in het weekend het dichtste bij de 1e van de maand. Deze blogs zullen een beter onderwerp en een betere titel hebben. Ook ga ik trachten wat meer marketing te doen voor deze blogs.

Al met al vond ik het schrijven vind deze blogs geen slechte ervaring. Het gaat immers ook gewoon om de oefening van het schrijven en van het beheren van een site. Al doende leert men.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.