De miracle morning ochtend routine deel 2

Als je mijn vorige post hebt gelezen weet je nu hoe je jezelf extra vroeg uit bed kunt slepen om vervolgens iets nuttigs te doen. In de ochtend kun je de tijd nemen om al die zelf verbeter oefeningen toe te passen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt.

Waarom productief zijn in de ochtend?

’s Middags hebben we al plannen en ’s avonds zijn we te moe. ’s Ochtends is eigenlijk de enige tijd van de dag dat we energie en tijd kunnen maken om werkelijk aan ons zelf te werken.

In het boek ‘the miracle morning’  van Hal Elrod beschrijft hij zes ‘life S.A.V.E.R.S.’ Hij noemt het life savers omdat als je deze technieken elke dag toepast je werkelijk je leven kunt verbeteren. Als je deze technieken toepast werk je elke dag aan jezelf zodat jij de persoon kan worden die jij moet worden om de dingen te doen die jij wilt doen. De S.A.V.E.R.S. staan voor Stilte, Affirmeren, Visualiseren, Excersize (lichaamsbeweging), Reading(lezen) en schrijven. Over elk van deze S.A.V.E.R.S. zijn meerdere boeken geschreven. Ik zal ze hieronder proberen samen te vatten in een paar zinnen.

Stilte – mediteren.

In stilte zitten kan op meerdere manieren. Ik kies er voor om elke ochtend na het wakker worden eerste te mediteren. Meditatie in de ochtend is makkelijker omdat je in de ochtend van nature minder na denkt. Wat ik doe is ongeveer tien minuten mediteren.

Affirmeren – positieve zelf suggestie

Door te affirmeren kun je jezelf onbewuste manipuleren om dingen te geloven. Zo kun je jezelf elke ochtend hard op ‘ik ben zelfverzekerd’ zeggen. Het idee is dat als je dit vaak genoeg zou doen, dat je onbewust steeds meer gaat geloven dat dit waar is. Persoonlijk zeg elke dag een aantal van dit soort zinnen uit mijn hoofd, maar je kunt ook een lijst maken en die oplezen.

Visualiseren

Het idee is je gaat zitten, een paar keer diep adem haalt en je dan voorstelt dat je een bepaald doel bereikt. Vervolgens stel je je voor dat je aan dat doel werkt. Persoonlijk stel ik me elke dag voor dat ik een speech geef voor een groot enthousiast publiek die mijn boek heeft gelezen. Daarna stel ik me voor dat ik vrolijk verder schrijf aan mijn boek.

Excersize – ochtend yoga en push ups

Elke ochtend doe ik een paar oefeningen om mijn bloed te laten stromen. Elke dag doe ik andere oefeningen. De ene keer doe ik meer cardio en de andere keer doe ik push ups, burpies en squats. De ene keer 3 minuten, de andere keer 20.

Reading – lezen

Als je elke vijf minuten zou lezen, en op die manier 5 bladzijden zou lezen, zou je na 100 dagen 500 bladzijden hebben gelezen. Je zou op die manier te minste drie zelf hulp boeken in een jaar kunnen lezen. Ik ben op dit moment op die manier the miracle morning aan het herlezen.

Schrijven

Je kunt elke dag in een dagboek schrijven. Er is genoeg bewijs dat mensen kan helpen. Wat natuurlijk ook kan is iets schrijven wat je graag af wilt schrijven. Persoonlijk schrijf ik elke ochtend verder aan mijn boek.

Er een gewoonte van maken.

Het kan zeer moeilijk zijn om er een gewoonte van te maken. Toch weet ik zeker dat het kan omdat het mij ook is gelukt. Als ik het kan, kunnen jullie het ook.  Het geheim?  Daar schrijf ik over twee weken (9 juli) over.

*Deze blogposts heb ik niet geschreven om het boek the miracle morning te adverteren. Ik schrijf er over omdat ik geloof dat het mensen kan helpen. Dit geloof ik omdat het mij helpt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.