Eerste versie is af!

Beste lezers,

Met vreugde kan ik jullie mededelen dat de eerste versie van mijn boek af is!

  • 47 hoofdstukken + een verhaaltje over mijn leven.

  • 101 A4 bladzijden

  • 47629 woorden!

Dat zijn al Bijna de 50.000 woorden die ik wou halen!

Nog veel Verbeterpunten

De meeste hoofdstukken heb ik echter nog niet bijgewerkt. En aan de hoofdstukken die ik een eerste keer bewerkt heb moet nog veel gebeuren.

Door feedback weet ik dat de schrijfstijl nog verbeterd kan worden. Er staan nog redelijk veel taalfouten in, en de zinsbouw wil ik nog verbeteren. Maar de grotere vraag is welke delen ik wel, en welke delen ik niet wil houden.

Less is more.

Het zijn nog te veel losse verhalen, waardoor het verhaal zijn focus een beetje verliest. Het zou beter zijn meer te focussen op de belangrijkere verhalen. Ze zeggen ‘less is more’, maar de vraag is dan, wat haal ik weg, en wat hou ik? Er zijn grote stukken die ik zowiezo wil houden. Andere stukken wil ik inkorten, en sommige hoofdstukken haal ik helemaal weg. Daar wil ik voorlopig mee aan de gang.

Hoe te editten.

Tot nu toe had ik hoofdstuk voor hoofdstuk de hoofdstukken geëdit door deze zin voor zin te herschrijven. Ik ben nu een andere tactiek aan het proberen, namelijk om op bepaalde woorden te zoeken en zinnen met die woorden te veranderen. Zo zocht ik (met control+f) op het woord ‘toen’ en heb deze 50 keer uit een zin gehaald. Op deze manier kan ik snel de belangrijkste bewerkingen doorvoeren. (Meer over editten lees je in de vorige post)

Persoonlijke doelen

Er komen ook een aantal bestaande personen en plekken in het verhaal voor waar ik nog niet weet of ze het goed vinden dat ik over hen schrijf. Het kan gevoelige informatie zijn, wat niet thuishoort in het boek. Pas als ik zeker weet dat wat ik schrijf oke is om voor iedereen voorkomt in het boek, kan het meer mensen laten lezen.

DSC_0787.JPG

Over die dingen dacht ik na langs de Mekong in het noorden van Laos.

Op zoek naar meer feedback.

Graag zou ik je e-mail adressenlijst maken met mensen die over een paar maanden de volledige versie van het boek willen lezen. Ik zal daar nog een systeempje voor maken op de site, als ik wat beter weet wanneer ik die versie kan laten lezen.

Hoe meer feedback ik kan krijgen, hoe beter. Graag wil ik weten welke delen men goed vindt, en welke delen ik beter weg kan laten. Ook wil ik weten of het verhaal duidelijk is, en of er nog delen zijn die niet goed begrepen worden. Maak je over taalfouten maar geen zorgen, dat zal ik jullie niet vragen. Ik wil gewoon weten of het een goed verhaal is, en waar in het verhaal nog verbeterpunten zijn. Hoe eerlijker hoe beter!

Ik ben wel benieuwd of mensen die dit bericht lezen voor mij zouden willen proeflezen. Als jij de concept versie zou willen proeflezen, zou je me dan een mailtje willen sturen via de contactpagina? Dan kan ik alvast beginnen aan een e-mail adressen lijst. Iedereen op de lijst krijgt dan toegang van de eerste conceptversie zodra dat kan.

Alvast bedankt, en bedankt voor het lezen van deze blogpost 🙂
Hugs,
Albert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.