Vanuit Cambodja editten

Beste lezers,

Het zijn leuke dagen geweest hier in Cambodja.  We hebben veel gezien en gedaan.  Zo hebben we Ankor watt bezocht en rondgetoured. Ook heb ik veel genoeg tijd genomen om te schrijven aan het boek.

DSC_0726.JPG

Zie de oh zo indrukwekkende tempels van Ankor Watt. En dit was slechts een stukje van 1 tempel, van de vele tempels die daar zijn.

Hoe het bewerken er aan toe ging.

De laatste weken ben ik vooral bezig geweest met het bewerken van de tekst. Door jullie eerste feedback werd ik gemotiveerd om het boek te verbeteren.  De eerste versie was nog erg rauw. Te haastig gedaan. Ik wou veel informatie verwerken in weinig zinnen. Deed maakt de flow van het boek te heftig.  Er kon meer rust en ruimte in het boek komen komen.

Zo had ik ook weinig dialogen. Nu realiseer ik me dat dialogen in een boek ook omschrijvend kunnen zijn. Je kunt zelfs omschrijving vervangen door stukjes dialoog.  Dit maakt het voor een lezer leuker om te lezen.

Naast meer dialogen wou ik ook meer duidelijkheid in me verhaal brengen.  Dit kon door meer details toe te voegen die het verhaal duidelijker maken. Maar ook stukjes weghalen die er niet belangrijk genoeg zijn. Een personage inbrengen en er vervolgens niks mee doen is niet erg zinvol denk ik.

Een derde punt was dat ik soms gewoon meer wou vertellen. Ik had in eerste instantie veel weg gelaten uit het verhaal. Ik wou het niet te lang maken,  en ook niet  saai. Maar meer rust inbrengen kan ook door meer informatie te verschaffen. Dingen overslaan maakt kennelijk een verhaal een stuk intenser.

De 8 hoofdstukken die ik op die manier verbeterd heb staan nu hier online op mijn drive. Maar is het wel werkelijk een verbetering?  Vertel het me alsjeblieft.

De oude versie heb ik verplaats. Die vind je nu hier.

Wat ik ook heb gedaan in schrijven in een boekje.

DSC_0601.JPG

Als je een lange wandeling hebt gemaakt kun je je benen laten rusten bij een mooit uitzicht puntje. Terwijl je fysiek herstelt kun je mentaal aan het werk.

Hier besloot ik het meest intense deel in te schrijven: omgenomen zijn in een psychiatrische kliniek. Een persoonlijk en lastig onderwerp dat misschien helemaal niet gedeelt moet worden met jullie.. Maar dat moet ik nog even zien

Tussenstand 44.000 woorden!
maar geen nieuw hoofdstuk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.