Offline verder werken

Beste lezers,

Tot nu toe heb ik steeds op google drive verder gewerkt en dat ging lange tijd prima. Maar tijdens het reizen in Thailand werd internetten hier en daar moeizaam. Bovendien kreeg ik een paar virussen op mijn computer waardoor google chrome niet goed werkte. Elke keer dat ik wou schrijven moest ik eerst een half uur bezig om deze problemen op te lossen, en dat werkt niet prettig.

Daarnaast kom ik nu in een fase van mijn verhaal waar het moeilijk begint te worden om het te schrijven. De fase waarin ik begin te realiseren dat er iets mis met me is, medicatie kreeg en opgenomen werd in een psychische inrichting. Ik weet nog niet of ik deze dingen werkelijk in mijn boek wil gaan verwerken. Het lijkt me beter ze eerst voor mezelf op te schrijven en later te beslissen of ze in mijn boek komen of niet.

Ook heeft het eco dorp Tamera laten weten dat ik niet zomaar over hun kan schrijven in dit boek. Ze willen voordat ik het verder ‘uitgeef’ het deel over tamera graag eerst lezen. Daarvoor zal ik het eerst moeten schrijven en daarna ook vertalen.

Ook wil ik nog veel herschrijven. Eigenlijk moet alles nog herzien woorden. Vaak begin ik zinnen met ik en dat leest niet zo prettig. Ook mogen er nog meer dialogen in komen. En hoe meer ik er mee bezig ben, hoe meer ik de neiging heb er meer tussen te schrijven. Het was immers zo dat ik niet alles had opgeschreven van wat er gebeurde in een bepaalde periode. Natuurlijk laat ik dingen weg, maar tijdens het herschrijven zet ik vaak toch meer er tussen.

Natuurlijk is er ook een copy right factor betrokken. Het is me ook geadviseerd niet alles zomaar openbaar online te zetten omdat het dan makkelijk gekopieerd kan worden. Nu kan ik me niet voorstellen dat dit snel gebeurt, is het misschien wel verstandig.

Mijn conclusie is dat ik beter offline verder kan werken. De huidige versie laat ik nog even staan. Wel ben ik van plan ook deze versie ‘op te schonen’ en kleiner te maken.

Maar wat vinden jullie? Moet ik het online blijven zetten? Willen jullie graag verder lezen, of kunnen jullie wachten tot het af is?

Nogmaals bedankt voor het lezen van dit boek,

Albert

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.